<

Usein kysytään, mitä eroa on teräspannulla, ruostumattomasta teräksestä valmistetulla pannulla ja valurautapannulla? Mitä eroa on sileäpohjaisella pannulla wokkipannuun verrattuna? Tai miksi sileäpohjaisissa pannuissamme on korkeampi reuna verrattuna muiden valmistajien matalareunaisiin pannuihin?

Teräspannu:

Perinteinen, erinomaisilla paisto-ominaisuuksilla varustettu pannu. Pannu tarvitsee sisäänpolton ja muutamia huoltoja. Jokaisen paistokerran jälkeen on suositeltavaa puhdistaa pannu ja levittää pannulle kevyt öljykerros ruostumisen välttämiseksi erityisesti silloin, kun pannua säilytetään kosteissa olosuhteissa. Kestää vuosikymmeniä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pannu:  INOX (inoxidable)

Ruostumattomalla teräspannulla on monia hyviä ominaisuuksia teräspannuun verrattuna. Se on helppo puhdistaa ja huoltaa. Pannu kuumenee nopeasti. Paistaessa tulee seurata, että lämpötila ei nouse liian korkeaksi ja paistaessa on lisättävä enemmän öljyä kuin teräspannulle. Ruostumaton pannu mahdollistaa kuitenkin paremmin haudutettujen ruokien valmistamisen (teräspannu voi antaa ruoalle väriä tai makua, kun sisäänpoltettu kerros liukenee pois). Viimeisenä muttei vähäisimpänä – ruostumaton pannu säilyttää aina hohtavan ulkonäkönsä!

Valurautapannu:

Valurautapannun paisto-ominaisuudet ovat parhaat, sillä niiden pohjat ovat paksumpia kuin muissa materiaaleissa. Toisaalta tämä voi olla myös miinus käsittelyssä, sillä pannu on painava. Esimerkiksi 50 cm ja suuremmat valurautapannut voivat painaa 20-40 kg. Samankokoisten teräspannujen ja ruostumattomien teräspannujen paino on enintään 10 kg.

Sileäpohjaiset korkeareunaiset pannut:

Korkeareunaiset sileäpohjaiset pannut mahdollistavat paistamisen lisäksi myös hauduttamisen ja keittämisen. Pannut sopivat lähes kaikkien ruokien valmistukseen. Rasva tai muu neste juoksee pannulla tasaisesti ja ruoan valmistukseen voi käyttää pannun pohjaa koko alueelta. Matalareunaisten pannujen miinus on se, että ne mahdollistavat ainoastaan paistamisen ja ruokaa sekoittaessa on oltava varovainen, ettei se putoaisi reunan yli.

 

Wokkipannut:

Wokkipannu on ihanteellinen aasialaisten ruokien valmistukseen. Wokin kaareva pohjan muoto mahdollistaa ruoan nopean sekoittamisen. Koveralla wokilla voi valmistaa myös erilaisia keittoja. Lisäksi wokkipannua voi käyttää syvyytensä ansiosta myös friteeraukseen.

GrillSymbol Products