BBQ savustusgrillin käyttöohjeet/takuuehdot:

(mallit Q 700, Q 1000, Q 1250)

Tärkeää!
Tutustu käyttöohjeisiin ennen laitteen käyttöä. Laite on tarkoitettu vain ulkokäyttöön. Laite toimii puulämmityksellä.

Turvavaatimukset:

·        Käytössä olevaa laitetta ei saa jättää ilman vartiointia.

·        Laitteen käyttö on lapsilta kielletty.

·        Laitetta saa käyttää vain ulkotiloissa.

·        Laitetta ei saa käyttää muihin tarkoituksiin.

·        Laite kuumenee käytön aikana ja voi olla polttava.

·        Älä liikuta laitetta käytön aikana.

·        Älä yritä irrottaa laitteen osia toisistaan.

·        Älä säilytä laitteen läheisyydessä helposti syttyviä aineita.

·        Älä koskaan käytä rikkinäistä laitetta.

·        Älä käytä keskeneräisesti koottua laitetta – huolehdi, että kaikki osat on asennettu paikoilleen (laatikot, savupiiput, lämpömittari).

 

Laitteen osat:

Paistoalue, jonka sisällä on:

  • ·        Ruostumattomasta teräksestä valmistetut paistoritilät (2 kpl)
  •      Uunin ritilä (1 kpl)
  • ·        Savupiiput (2 kpl)
  • ·        Savupiipun kiinnityspultit sekä mutterit ja kiekot (8 kpl)
  • ·        Uunin lämpömittari (1 kpl)
  • ·        Vesiastia (1 kpl)
  • ·        Aerosolimaali +600°C musta (liiasta kuumuudesta aiheutuneiden värivahinkojen korjaamiseksi)

Tulisija, jonka sisällä on:

  • ·        Tuhkalaatikko
  • ·        Ritilä

 

Lisävarusteena:

  • ·        Grillihiilien laatikko

Grillihiilien laatikko mahdollistaa BBQ toiminnon lisäksi myös grillauksen. Laatikko asetetaan vesiastian pohjalle, grillauksen ajaksi poistetaan öljyastiat. Laatikkoon lisätään grillihiiliä tai grillibrikettejä ja laite toimii kuten hiiligrilli. Grillauksen aikana kertynyt tuhka kootaan vesiastiaan, tuhka tulee poistaa vesiastiasta ennen suraavaa BBQ kypsennystä.

 

Käyttö:

Laite on esikoottu tehtaalla – asentaa tulee ainoastaan savupiiput ja lämpömittari sekä kiertää kiinni uunin välipultit.

Ennen käyttöä:

  1. Poista kaikki pakkauksen osat uunin ympäriltä ja sen sisältä.
  2.   Asenna savupiiput ja lämpömittari.
  3. Kiristä välipultit.
  4. Aseta laatikot ja tuhkaritilä paikoilleen.
  5. Aseta uuni tasaiselle ja vakaalle tulta kestävälle pinnalle.
  6. Aseta paistoritilälle 1-2 kg painava, paljon rasvaa sisältävä liha kuten pekoni tai silava.
  7. Lisää vesiastiaan hieman (n. litra) vettä.
  8.  Sytytä tulipesään tuli ja lämmitä uunia n. 1-2 tuntia, säilyttäen lämpötilan n. +120°C.
  9. Pidä savupiipun pellit auki, jotta tekniset öljyt palavat uunin sisältä.
  10. Huolehdi, että vesiastiassa on koko ajan hieman vettä ( n. litra)
  11. Anna uunin jäähtyä toimenpiteen jälkeen.
  12.   Liha ei ole toimenpiteen jälkeen syömiskelpoinen ( ei myöskään lemmikkieläimille).

 

Toimenpiteen ideana on, että tekniset öljyt palavat pois uunista ja uunin sisäseiniin muodostuu suojaava nokikerros. Toimenpiteen aikana lämpötila nousee paikoittain niin korkeaksi, että uunin tulipesästä voi irrota maalia. Tämän ongelman ratkaisee pakkauksessa mukana tuleva aerosolimaali. Irronnut väri tulee irroittaa ( esim. harjalla  tai rätillä) ja tämän jälkeen maalata alue aerosolimaalilla. Maali saavuttaa lopullisen kovuusasteen ensimmäisen lämmityksen jälkeen. Kyseinen toimenpide ei ole välttämätön, mutta säilyttää uunin esteettisen ulkonäön.

Ennen paistoa:

  1. Tarkista, että lämpömittari ja uunin savupiiput ovat paikoillaan.
  2. Tarkista, että uunin välipultit on kierretty kiinni.
  3. Tarkista, että vesi- ja öljyastiat ovat paikoillaan ja että ne ovat puhtaat.
  4. Käytä lämmitysmateriaalina vain pieniä määriä tervaa sisältävää puuainesta (leppä, hedelmäpuut, tammi).
  5. Lämmitysmateriaaliksi suositellaan käytettäväksi kuivaa puuainesta, sillä märka puuaines voi aiheuttaa nokea. Älä käytä sytyttämiseen sytytysnestettä.
  6. Lämmitä uuni kuumaksi  (100-120°C) ennen ruoan asettamista uuniin.
  7. Lisää vesiastiaan tarvittaessa vettä.

Paiston aikana:

  1.  Huolehdi, että lämpötila pysyy normaalina (lämpötilat voivat vaihdella valmistettavasta ruoasta riippuen.
  2.  Huolehdi, että vestiastiassa on tarpeeksi vettä (liha tarvitsee vettä, kala ei yleensä)
  3.   Lämpötilaa voi säätää myös ilmanvaihdolla: savupiippujen päässä olevilla pelleillä, uunin oven, sekä tuhka-astian avulla. Aukkojen sulkeminen madaltaa lämpötilaa, avaaminen sitä vastoin nostaa sitä. Lämpötilan säätäminen ei toimi heti aukkojen avaamisen/sulkemisen jälkeen, ja voi kestää muutaman minuutin tilanteesta riippuen. Mikäli lämpötila nousee hyvin korkeaksi, sitä voi erikoistapauksissa laskea myös jättämällä tulipesän ja kannen alle ilmavaon. Lämpötilan saa laskemaan myös lisäämällä vettä vesiastiaan.
  4. Huolehdi, että savupiipuista tuleva savu on valkoista.
  5. Huolehdi, ettei tulipesään heitetä muovia, paperia, tupakantumppeja tai muuta roskaa.

 

Huolto:

Uunin puhdistaminen sisält䠖 paistoritilät voi puhdistaa harjalla, poistamalla ritilöihin kiinnittyneen palaneen lian. Öljy- ja vesiastioihin kerääntynyt neste (rasva, vesi) tulee kaataa pois ennen niiden puhdistamista. Astitat voi huuhdella vedellä. Puhdistusaineita ei suositella käytettävän yhdenkään uunin sisäosan puhdistamiseen.

Uunin ulkopinnan puhdistaminen – ulkopinnan voi puhdistaa vedellä, rasvan poistoon voi käyttää puhdistusaineita.

Ohjeet mahdollisten vikojen korjaamiseksi sekä herkullisen lopputuloksen saavuttamiseksi:

 Vian nimi: Syy: Mitä tehdä:
 Uuni ei vedä.Kaikki pellit ovat kiinni, tuhka-astia on täysi. Tarkista peltien tila. Tyhjennä tuhka-astia.

 

 Uuni nokeaa. Märkä puuaines, väärä puulaatu. Käytä lämmitykseen vain kuivaa puuainesta. Käytä vain vähän tervaa sisältäviä puulajeja (leppä, hedelmäpuut, tammi).
Musta (tumma) savu.Väärä lämmitysaine tai uuni on kylmä.Käytä lämmitykseen vain kuivaa puuta, Käytä vain vähän tervaa sisältäviä puulajeja. Odota kunnes uuni saavuttaa korkeamman lämpötilan.

 

 Maali palaa irti. Liian korkea lämpötila joillain alueilla. Uuni on maalattu +400°C kuumuutta kestävällä maalilla. Uunin mukana tulee musta +600°C aerosolimaali. Korjaa virheet maalilla  maalipullon ohjeita noudattaen.
 Ruoka kuivuu uunissa.Liian korkea lämpötila. Vesi on haihtunut vesiastiasta. Madalla lämpötilaa. Lisää vettä vesiastiaan.
Ruoka näyttää (ja maistuu) keitetyltä. Liikaa kosteutta. 

Lisää vähemmän vettä. Liika kosteus estää savun imeytymisen.

 Ruuassa ei ole tarpeeksi savun makua. Liikaa kosteutta.

 

 Lisää vähemmän vettä.
 Liha ei ole palanut, mutta on sitkeää.Alhainen lämpötila. Liian vähän kosteutta. Nosta lämpötilaa paiston loppuvaiheessa. Lisää vettä tarvittaessa.

Lisätietoja ja vinkkejä BBQ grillaukseen liittyen löydät kotisivuiltamme www.grillsymbol.com

 

Takuu:

  1.  Laitteella ja sen osilla on 24 kuukauden valmistus- ja materiaalitakuu. Takuu kestää vain alkuperäistä ostokuittia esittämällä.
  2.  Takuu ei sisällä tuotteen käytön opetusta, huoltoa, puhdistusta, kaupallisen ulkonäön palauttamista eikä sellaisten vikojen korvaamista, jotka ovat aiheutuneet tuotteen väärinkäytöstä.
  3. Takuu ei korvaa laitteen normaalia kulumista, osien ruostumista ja siitä aiheutuvien vikojen korjausta. Eikä myöskään tuotteen  tarkoituksenmukaisesta käytöstä aiheutuneita epäoleellisia vikoja (naarmut jne.)
  4.  Takuu ei korvaa lämpötilasta aiheutuvia maalin irtoamisia tulisijassa, savupiipussa tai tulipesän alimmassa osassa, tätä varten on uunin pakkaukseen lisätty 1 kpl mustaa +600°C lämpötilaa kestävää aerosolimaalia.
  5.  Mikäli tuotteessa tai sen osissa ilmenee takuuaikana vika, ota yhteyttä myyjään.