Saitko GrillSymbol tai Petteri Wiimaa -tuotteen eikä se näytä samalta kuin kuvassa? Älä huoli. Neuvomme sinua, miten COR-TEN® -terästä tulee käsitellä, jotta se näyttäisi samalta kuin kuvissa.

 

Mitä ovat COR-TEN® ja SSAB Weathering -teräkset?

COR-TEN® on erittäin luja rakenneteräs, jolla on poikkeuksellisen hyvä säänkestävyys. Lisäksi se on myös ympäristöystävällisempi kuin tavallinen teräs. Teräksen kemiallisen koostumuksen ansiosta sen pinnalle muodostuu patinakerros, joka suojaa rakennusta teräksen mekaanisia ominaisuuksia muuttamatta. Tämä patinakerros sekä suojaa terästuotteita sääolosuhteilta että tuo mukanaan viimeisen silauksen, jota voi vain ihastella. Pinta on alkuun punaruskea (muistuttaa ruostumisen väriä), joka tummuu ajan kuluessa.

Mitä pitää tehdä?

Upouutena COR-TEN® näyttää harmaalta kuten kuumavalssattu tavallinen teräs

 Pinnan viimeistelyyn on kaksi vaihtoehtoa: normaali patinoitumisprosessi tai nopea versio.

Normaali prosessi on yksinkertainen: jätä COR-TEN® -tuotteesi ulos, niin sade ja kosteus patinoivat sen. Olemme puhdistaneet pinnat liuotinaineella, joten metallipinta on valmis patinoitumaan. Olosuhteista riippuen patina ilmestyy 1–3 viikossa.

Nopea prosessi syntyy suihkuttamalla suolaliuosta metallipinnoille. Tämä on toistettava 5–6 kertaa. Liuoksen tulee olla laimeaa, noin yksi teelusikallinen suolaa yhteen litraan vettä.  Liuota suola lämpimään veteen ja suihkuta. Mitään muita käsittelyjä ei tarvita, sillä sade huuhtoo suolan pois.

Kun Cor-Ten -teräs kastuu ja sitten kuivuu, patinakerros tulee hiukan paksummaksi, kun taas sen alla oleva luja teräs ohenee.

COR-TEN® -teräs ja väritahrat: kyllä, se värjää ensimmäisenä vuotena, kun se muodostaa patinakerroksen. Kun COR-TEN® -terästuotteen asettaa puuterassille, se värjää tuotteen alla olevan alueen. Kun tuotteen siirtää, värjäytyneen alueen voi puhdistaa metalliharjalla. Kun on kyse kivestä, jotkut kivet imevät itseensä kaikki väritahrat, ja COR-TEN® -teräs voi antaa kiville ruskean värin. Ensimmäisen vuoden jälkeen COR-TEN® värjää hyvin vähän.

 

COR-TEN® -tuotteita voi pitää ulkona vuoden ympäri. Ei vaadi varastointia.

 

GrillSymbol Products