<

Pannun käyttöohje/takuuehdot: 
mallit: PRO-960, PRO-960-3, PRO-960i, PRO-915, PRO-720, PRO-720i, PRO-675, PRO-580, PRO-580i, PRO-460, PRO-460i, PRO-450, PRO-545-CAT, PRO-545i-CAT, PRO-450-CAT, PRO-450i-CAT, Basic-580, Basic-720, Basic-960

Tärkeää!
Tutustu käyttöohjeeseen ennen laitteen käyttöönottoa. Laitetta voidaan käyttää ainoastaan ulkotiloissa. Laite toimii kaasulla.

Turvallisuusvaatimukset:

  • Laitetta ei saa jättää päälle ilman valvontaa.
  • Älä anna lasten käyttää laitetta.
  • Laite on tarkoitettu ainoastaan ulkokäyttöön.
  • Laitetta saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon se on alun perin tehty.
  • Pannu kuumenee käytön aikana ja voi palaa. Suosittelemme lämpökäsineiden käyttöä.
  • Älä siirrä laitetta eikä kaasupulloa käytön aikana.
  • Älä yritä poistaa laitteesta osia käytön aikana.
  • Älä säilytä laitteen läheisyydessä helposti syttyviä aineita.
  • Kaasupoltinta saa korjata ainoastaan siihen tarkoitetussa korjaamoissa.
  • Käytön jälkeen sulje aina kaasupullon hana/venttiili ja polttimen kaasuhanat.
  • Jos tunnet kaasun hajua, sulje heti kaasuhanat.
  • Älä käytä koskaan laitetta, joka ei ole teknisesti kunnossa.
  • Säilytä kaasupullo suojassa aurinkovalolta.
  • Kaasuletkut tulee vaihtaa kahden vuoden välein.
  • Laitetta kootessasi kiinnitä aina jalkojen kiinnityspultit.

Laitteen tekniset tiedot ja osat:

  1. Kaasupoltin 1–3 kehäinen, teho 6,5; 11,4 tai 21 kW
  2. Jalat 3 kpl
  3. Pannu (3–5 mm teräs tai ruostomaton teräs)
  4. Tuulisuoja / laitteen kantorakenteet (ruostumattomasta teräksestä)
  5. Kaasupolttimen kiinnikkeet (laitteeseen asennettuna)
  6. Pannun kansi (mukana vaan Cataplana malleihin)

 

Säätimet: Varmista, että kaasupullo ja paineensäädin ovat yhteensopivia. Sopivat kaasupullot 5 kg, 10 kg ja 11 kg sekä teräs- että komposiittipullolla. Kaasupullo ei kuulu toimitukseen.

 

Sytyttäminen ja käyttö:

1.      Tarkista, että kaasupullo on täytetty.
2.      Tarkista, onko säädin kiinnitetty kunnolla kaasupulloon.
3.      Käytä 30 mbar säädintä, jonka kaasun virtaama on max 1 kg/h.
4.      Tarkista, että kierresäätimessä on tiiviste.
5.      Tarkista, että kaikki liitokset on kiinnitetty tiiviisti.
6.      Katso, ovatko säätönapit “OFF”- asennossa ja avaa kaasupullon venttiili.
7.      Avaa polttimen kaasuhanat. (kts. hanojen merkintä)
8.      Paina sähkösytyttimen nappia (paitsi PRO-460 ja Basic malleissa)
9.      Jos poltin/polttimet eivät syty, sulje kaasuhana, odota kunnes ulos virrannut kaasu hajoaa ja kokeile parin minuutin päästä uudestaan.

Lämpötilat pannulla:

  1. Kaasuhanat kokonaan auki – silloin kuin pannu on lämmennyt ja kaasuhanat kokonaan auki, pannun pintalämpötila voi nousta pannun keskellä yli 300 °C ja reunoilla yli 200 °C. Sitä asentoa käytetään vain hetkellisesti pannun nopeaksi lämmittämiseksi. Älä käytä sitä asentoa ruoan valmistamiseen!
  2. Kaasuhanat puoliksi auki – käytetään keskimmäisellä ja suurella kuormituksella.
  3. Kaasuhanat vähän auki – käytetään pienellä kuormituksella.

Lämpötilat voivat poiketa suuriin määriin riippuen ilman lämpötilasta, tuulesta ja pannulla olevan ruoan määrästä. Kaasuhanojen avulla voidaan säätää lämpötilaa tarpeidensa mukaan.

Uuden pannun käyttöönotto ensimmäistä kertaa:

HUOMIO! Vain teräspannuille!

Ennen käyttöönottoa pannu on ”sisäänpoltettava”. Sen aikana pannun pinnassa olevat teolliset öljyt palavat ja pannun pintaan muodostuu pohjaanpalamisen
estävä suojakerros.

Toimi seuraavasti: sytytä poltin keskiteholla ja kaada pannulle ohut kerros rapsi- tai auringonkukkaöljyä. Lämmitä 10–15 minuuttia (lisää tarvittaessa öljyä) ja
anna pannun sen jälkeen jäähtyä. Ruokaöljyn tilalla voi käyttää myös sianrasvaa. Puhdista jäähtyneen pannun pinta tarvittaessa öljyjäämistä (poista myös poreileva pinta). Toista sama, kunnes suurin osa pannun pinnasta on tumma ja sileä. Tarkkaile pannua lämmittäessäsi, ettei lämpötila nouse liian korkeaksi, sillä se voi vaikuttaa päinvastaisesti, jolloin suojakerros palaa pois. Rasvalla sisäänpoltettaessa öljyjäämät palavat pois koko pannun pinnalta, mutta suojakerros muodostuu reunoihin ensimmäisten ruoanlaittokertojen jälkeen.

HUOMIO! Kyseinen ”sisäänpolttaminen” on erittäin tärkeää. Jos sitä ei tehdä, ruokaan voi jäädä epämiellyttävä maku ja se voi palaa pohjaan.

Huolto:

Teräspannun puhdistaminen: teräspannua ei suositella puhdistamaan vedellä, sillä vesi liuottaa pannuun sisäänpalaneen suojakerroksen pois ja voi aiheuttaa
ruostetta. Jos näin on kuitenkin tehty, on toistettava aiemmin kuvailtu ensimmäinen käyttöönotto. Pannun pinta puhdistetaan karkealla suolalla – ripottele kuumalle (poltin käynnissä) pannulle karkeaa suolaa käytön ja ruoantähteiden poistamisen jälkeen. Vanha rasva imeytyy suolakiteisiin. Poista suola pannulta
paperilla tai liinalla ja levitä pannulle ohut kerros öljyä tai rasvaa – suola synnyttää ruostetta kontaktissa veden kanssa ja kosteissa olosuhteissa säilytettäessä.
Pannua ei saa puhdistaa astianpesuaineella – se antaa ruoalle epämiellyttävän maun. Jos pannuun on kertynyt paksu ja epätasainen likakerros, sen voi poistaa
metalli- tai puulastalla.

Ruostumattomasta teräksestä (inox) valmistetun pannun puhdistaminen: ruostumattomasta teräksestä valmistetun pannun voi pestä vedellä käyttämällä harjaa, liinaa tai metallisientä. Pesuun voi käyttää astianpesuainetta. Pannu on huuhdeltava huolellisesti. Jos inox-pannussa on sisäänpalanut kerros, joka ei
puhdistu helposti, sen voi poistaa pehmeällä metallisienellä. Kaada pannulle hieman vettä ja hankaa palaneet ruoantähteet metallisienellä pois pannun pinnasta. Huuhtele pannua välillä. Huomioi, että hankaava metallisieni jättää pannun pintaan kevyet hiomajäljet, millä ei ole merkitystä ruoanlaiton kannalta. Kovempi
metallisieni jättää voimakkaammat jäljet, mutta ne eivät pilaa pannua.

Tuulisuojan puhdistaminen: Laitteen käytön aikana ruokajäämiä kerääntyy myös ulkoiselle sivupaneelille – rasvaa ym. Käytä puhdistamiseksi tavallisia rasvoja hajottavia astianpesuaineita, huuhtele kunnolla.

Polttimen puhdistaminen: Kevyempi lika voidaan poistaa polttimesta kuivalla tai kostealla rätillä. Mikäli polttimen pienet reiät ovat tukossa, ne voidaan puhdistaa ohuella rautalangalla.

 

Mitä tehdä, jos pannu on jäänyt talveksi ulos ja ruostunut?
Pannun puhdistaminen ruosteesta:

  1. Jos pannussa on paksu ruostekerros, poista se grillin teräsharjalla (voit käyttää myös vahvempaa teräsharjaa).
  2. Sytytä kaasupoltin ja kuumenna pannu.
  3. Poista ruoste paistinlastalla tai teräsharjalla – lika ja ruoste poistuvat helpommin pannun ollessa kuuma.
  4. Anna pannun jäähtyä ja huuhtele lika pois. Toista sama tarvittaessa.
  5. Kun ruoste on poistettu pannun pinnasta, voitele tai suihkuta pannuun ruokaöljyä.
  6. Öljy palaa pannuun ja muodostaa uuden suojakerroksen.

 

Edellä mainitut toimet kannattaa tehdä juuri ennen grillaamista, grilliä ei tarvitse lämmittää erikseen sitä varten. Tähän kuluu aikaa noin 15–20 minuuttia. Jos
sinulla on teräspannu ja säilytät sitä ulkona, ruostumisen todennäköisyys on suurempi. Jotta niin ei kävisi, suosittelemme säilyttämään teräspannua kuivassa
paikassa, erityisesti talvisin.

 

Ohjeet mahdollisten vikojen korjaamiseksi:

Vika:  Mistä johtuu:   Miten toimitaan:
Kaasusytytin ei toimi: kipinä on. Kaasusytyttimen paristo on tyhjä.  Vaihda sytyttimen paristo.
Kaasusytytin ei toimi: kipinää ei ole Kaasuhanat eivät ole auki. Tarkista kaasuhanat.
Kaasuliekki ei syty tai sammuu jatkuvasti Väärä käyttö, kova tuuli tai tyhjä kaasupullo.  Kts. käyttöohjeesta kohta: “Sytyttäminen ja käyttö”. Mikäli tuulee kovaa, etsi varjosampi paikka tai käytä tuulisuojana telttaa ym. Tarkista, onko kaasupullossa kaasua.
Kaasuliekki on keltainen Kaasupullo rupeaa tyhjenemään tai polttimen ilmaventtiiliin on joutunut likaa. Tarkista, onko kaasupullossa kaasua. Tarkista polttimen kaasuhanojen venttiilit (sijaitsevat suoraan nappisuojuksen alapuolella), tarvittaessa poista lika.
Pannu keikkuu. Jalkojen kiinnityspultit ovat auki.  Kiinnitä pultit.
Click-on säädin ei ole yhteydessä kaasupulloon  Väärä asennus. Tutustu säätimen käyttöohjeeseen.

 

Takuu:

  1. Laitteella ja sen osilla on 24 kuukauden valmistelu- ja materiaalitakuu. Takuu on voimassa ainoastaan esittämällä alkuperäisen ostoskuitin.
  2. Takuuhuoltoon eivät kuulu perehdyttäminen tuotteen käyttöön, huolto, puhdistus, ulkonäön kunnostaminen eikä niiden vikojen korjaaminen, jotka ovat aiheutuneet käyttöohjeiden noudattamatta jättämisestä.
  3. Takuuhuoltoon eivät kuulu laitteen normaaliin käyttöön liittyvä kuluminen, osien ruostuminen eikä siitä johtuvien vikojen korjaaminen. Samoin takuuhuoltoon ei kuulu niiden vikojen (esimerkiksi naarmuttuminen) korjaaminen, jotka eivät estä tuotteen käyttötarkoituksen mukaista käyttöä.
  4. Jos tuotteessa tai sen osissa ilmenee vikoja takuun voimassa olon aikana, ota yhteyttä jälleenmyyjään.
GrillSymbol Products