<

Kylmäsavustettu kalkkunan rintafilee

Terveellinen, todella vähärasvainen sekä herkullinen suupala. Voidaan valmistaa Smoky Beast uunissa tai erityisessä kylmäsavu-uunissa- kaapissa.

Valmistus:

 

  • Valmistele liha savustamista varten: leikkaa fileepala noin 3 cm levyisiksi siivuiksi- leikkaa lihaa pituussuunnassa. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä jauhetuilla katajanmarjoilla. Lisää suolaa lihaan noin 20-25 grammaa kiloa kohti. Yksi kukkurallinen teelusikallinen suolaa = 20 grammaa ;
  • Sekoita mausteet tasaisesti lihan sisälle. Anna maustua jääkaapissa 2-24 tuntia ;
  • Sytytä kylmäsavugeneraattori sytytyspesässä ja aseta liha ritilälle ;
  • Kylminä aikoina, kun ulkolämpötila on matala, saa savua antaa myös kahdella puuhalolla. Yhden puuhalon tulisi olla kuiva (jotta hehkuisi sekä palaisi hieman) ja toisen kostea, joka antaa savua ;
  • Seuraa, että uunin lämpötila ei nousisi yli 30 asteen ;
  • Savusta lihaa uunissa 12-24 tuntia. Liha on valmis, kun leikattaessa väri on sisältä tasainen ja koostumus pehmeä ja kostea ;
  • Jos liha on liian korkeassa lämpötilassa, tuloksena on lämminsavukinkku. Se ei kyllä ole niin pehmeä ja herkullinen, mutta siltikin todella maistuvaa ;
GrillSymbol Products